Druk, Druk, Druk?

Doe de test en ontvang een rustmomentje!

Eigen-zuurstofmasker-eerst……… Egoïstisch?

3 maart 2020 • Geen categorie

Makkelijker gezegd dan gedaan vond ik het. Voor mezelf kiezen, hoe dan? Ik kan toch niet zomaar weg gaan, man en kids achterlaten.

Jaren terug was er een punt dat mijn man me weg heeft gestuurd. Het heeft niet zo veel nut dat je hier bent nu Marij. Je bent meer tot last dan dat het fijn is dat je er bent.

Nou dat kwam wel even binnen. Ik kampte al een tijd met mijn burnout en wilde het nog steeds goed doen voor mijn liefsten. Maar dat werkte dus kennelijk averechts. Ik was destijds niet echt mijn gezellige zelf zal ik maar zeggen.

Ondanks dat ik al niet lekker ging bleef ik maar doorgaan. Ik bleef zorgen want dat is mijn eerste doel in het leven. Zorgen voor anderen! Hoe kan ik voor anderen zorgen wanneer ik niet voor mezelf kon zorgen. Dat was de grote vraag.

Ticktet werd geboekt en ik ging een week naar een lieve vriendin in Engeland. Ik hoefde alleen maar te zijn. Er werd heerlijk voor mij gezorgd en ik maakte lange wandelingen. Echte Marije-tijd! En thuis was het een feest. Even geen mama in huis die totaal niet goed in haar vel zat en van alles wilde.

Die week weg heeft me de ogen geopend. Ik moet voor mezelf zorgen, dan kan ik pas voor de rest zorgen. Het keerpunt in mijn burnout.

Eigen-ZUURSTOFmasker-eerst werd op de muur geschreven in de woonkamer! Sinds die keer een aantal jaar terug ben ik regelmatig alleen op pad geweest. Ik volg trainingen, workshops of zoals een aantal weken terug weer even een paar dagen naar Engeland. Even weer echt tijd voor mezelf en helemaal niets hoeven.

Waarom egoïstisch? Is niet wat ik vind want ik weet dat het voor iedereen het allerbeste is dat ik eerst voor mezelf zorg. En dat het daardoor kan zijn dat ik af en toe afhaak. Een dag ga wandelen, in bad ga liggen, een massage boek of gewoon een hele middag netflix ga kijken. Wanneer ik dit niet doe kan het zijn dat ik kribbig word. Ongezellig ben of opeens zomaar uit mijn panty schiet. Niemand die daar wat mee opschiet.

Veel van mijn klanten vinden het ontzettend moeilijk om voor zichzelf te gaan zorgen. Zichzelf bovenaan de piramide te zetten. Eerst ik en dan de rest……. Wat een verschil gaat dat maken!!! Een heleboel weet ik.

Tijd om het anders te gaan doen en heb je hier hulp bij nodig? Je kan een bericht sturen naar [email protected] of bel 0641218510.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *