Druk, Druk, Druk?

Doe de test en ontvang een rustmomentje!

Ik heb geen probleem, ik ben gewoon druk!

19 maart 2017 • Geen categorie

“Ik heb geen probleem, ik ben gewoon druk! Er speelt veel, als dit klaar is neem ik een week vrij. En dan heb ik weer genoeg energie. ”

Mijn woorden van een aantal jaar terug. Mijn moeder was al een tijdje ziek. Ik werkte 24 uur per week en had ook mijn gezin die natuurlijk aandacht vroeg. Veel ballen in de lucht zoals we dat noemen. Ik dacht letterlijk dat ik na een week rust wel weer gewoon door zou kunnen gaan.

Dit bleek even anders. Ik had zo’n roofbouw gepleegd op mijn lichaam dat het compleet uitgeput was. Door mijn grote verantwoordelijkheidsgevoel ben ik wel vrij snel weer aan de gang gegaan. Na 14 maanden burnout kwam de man met de hamer. Ik kon niet meer. Ik liet letterlijk alles uit mijn handen vallen. Vanaf dat moment ben ik mezelf voorop gaan plaatsen. Ook wel eigen zuurstofmasker eerst. Wat is dat moeilijk, maar de enige manier.

Heartmath omarmd! Ik ben mijn eigen batterij-oplader geworden.

Later dat jaar kwam ik in aanraking met Heartmath. Een methode waarmee ik leerde om mijn eigen batterij-oplader te worden. De methode is een combinatie van een bepaalde ademhaling die je leert, je bewustzijn die je vergroot en je maakt gebruik van meetbaar systeem. En dat was zo lekker. Ik kon zien dat ik vooruit ging. Mijn hartslag was heel hoog in ruststand en die zakte naar mate ik langer oefenende.

“Ik heb geen probleem, ik ben gewoon druk!

Ik heb het er soms wel over met vrouwen in mijn omgeving. Die reageren net zoals ik destijds. Joh, even doorbikkelen en dan is dit project klaar. Het is mijn manier, ik heb die druk nodig om te presteren. Bijna vakantie en dan heb ik weer even rust.

Ik snap dat echt wel allemaal als ik dat zo hoor. Ik weet alleen ook dat het anders kan. En dat het echt niet gezond is voor je lichaam. Lang doorlopen met veel stress heeft zo veel invloed op je lichaam. En als het anders kan, waarom mag ik dan niet dromen dat ik ondernemende vrouwen ga leren om haar eigen batterij-oplader te worden. Zodat ze heerlijk kunnen werken, leven en gewoon kunnen VRIJ kunnen ZIJN! Hoe gaaf zou dat zijn? Mijn missie, mijn doel om het onderwerp nog meer bespreekbaar te maken.


Wil jij kennis maken met je eigen oplader?

Stuur me dan een berichtje en dan plannen we een gratis gesprek via skype. Je kan mailen naar [email protected] of bellen 0641218510.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *