Druk, Druk, Druk?

Doe de test en ontvang een rustmomentje!

Hoe is het met de eindsprint?

12 juni 2019 • Geen categorie

Twee keer per jaar zie ik het gebeuren. Zo net voor de Kerst en voor de zomervakantie. De eindsprint word ingezet. Bewust of onbewust, maar alles moet af voordat het einde jaar is of dat de zomervakantie begint. Alsof het leven daarna ophoudt. De activiteiten niet daarna nog opgepakt zouden kunnen worden.

Los van het werk zijn er vaak ook sociaal veel activiteiten die aandacht vragen. Schoolreisjes, avondvierdaagse, sportevenementen ter afsluiting van het seizoen, feestdagen, barbecues en borrels…. Echt allemaal fantastisch natuurlijk, maar misschien soms een beetje veel.

De tijd waar we op dit moment in leven is veeleisend, we vragen veel van onszelf, de lat ligt (soms) te hoog. Je kan best zeggen dat het stressvol is. Het is de vraag of je weet hoe je er mee om kan gaan zodat het geen burnout gaat worden. Want dat is natuurlijk wat je het liefst voorkomt. Heb jij de muur van teveel stress al eens geraakt? Weet dat het een terug kerend event is, tenzij je het echt anders gaat doen. En dat is best een uitdaging, weet ik van mijn klanten en uit eigen ervaring.

Terug naar die eindsprint. Is die bekend voor je? Je actie lijst is mega. Je hebt geen moment rust om even goed te kijken wat nu eerst. Eigenlijk geen tijd om alles goed af te ronden. Het gaat maar half-half.

Een kort lontje ligt op de loer. De sociale activiteiten doe je wel, maar de vraag of je er nu echt bij was?  Of al weer met je gedachten bij het volgende was of de waslijst die nog gedaan moet worden?

En dan is het eindelijk vakantie. De verwachtingen hoog gespannen, eindelijk tijd om te ontspannen. En dan begint het met gemopper al voordat je weg bent en de eerste paar dagen een uitdaging om te ontspannen. Ik krijg van veel klanten te horen dat ze ziek zijn die eerste dagen of echt niet lekker. Het duurt een paar dagen voordat ze echt kunnen genieten en dan is er vaak nog maar een weekje over van de vakantie.

Hoe zou het zijn om dit anders te gaan doen?

Te leren hoe je ten alle tijden kan ontspannen. Je lichaam eigenlijk aan de oplader kan leggen net zoals je telefoon. Het is niet moeilijk, het is een keuze om het anders te gaan doen.

Het resultaat is dat je uitgerust op vakantie gaat. Je vanaf de eerste minuut kan genieten en dat de weg naar je bestemming al een feestje kan zijn. Je kan de eindsprint heel anders inzetten… De vraag is of je nog steeds al die activiteiten op je bordje neemt. Wanneer toch dan heb je de tool in handen om het anders te doen. Je hebt die oplader in handen.

Hoe dan? Nou het VEERKRACHTPROGRAMMA is een prachtig traject om je eigen oplader te worden.

Je leert een bepaalde ademhalingstechniek met behulp van een sensor. Die begeleidt jou om goed te ademen en echt te ontspannen. Mijn klanten zeggen dat het zo fijn is om even helemaal niets te horen en te hoeven doen. Gewoon stilte te ervaren en je hoeft niet eens op die berg te gaan zitten.

De ademhaling is de basis van het traject, daarnaast leer je wat stress met je lijf doet. Wat voor roofbouw we eigenlijk al jaren op onszelf plegen. Ons lichaam geeft vaak al wel de signalen (rugpijn, hoofdpijn, buikpijn enz) aan, maar we luisteren hier niet naar. Die signalen ga je herkennen, hopelijk erkennen en naar luisteren. En dan is er nog iets met emoties, ook die spelen een grote rol bij stress en de signalen in het lijf. Wat zijn de gevolgen daarvan? Waarom werd Obama in 1 jaar grijs?

Dit alles komt aan bod in het veerkracht programma. Ik gun echt iedereen om hier kennis mee te maken. Hoe zou het zijn om te weten dat je jezelf kan opladen.

Ben jij er klaar mee om gestresst de vakantie in te gaan en het nu toch eens anders te gaan doen? In acht sessies kan je het anders gaan doen. Het is een keuze, het resultaat is reuze. Drie keer dag 5 minuten oefenen en het zal haar vruchten afwerpen.

Voor iedereen succes met de eindsprint en ik hoop vooral dat je er ook van geniet!

Wil je meer weten? Bel 0641218510 of stuur een bericht naar [email protected]

En wanneer je nu gewoon even ontspanning wilt, boek dan een energetische sessie.

 
Een reactie op “Hoe is het met de eindsprint?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *