Druk, Druk, Druk?

Doe de test en ontvang een rustmomentje!

Je hoeft niet gelijk op een berg te gaan zitten om een leeg hoofd te krijgen….

27 november 2018 • Geen categorie

Het veerkrachtprogramma waarbij ik gebruik maak van de Innerbalance sensor is, ontwikkeld door HeartMath kan hier een enorme bijdrage in zijn.

Op het moment dat ik acht jaar terug thuis kwam te zitten met een burn-out, kreeg ik (on)gevraagd de nodige adviezen. Echt van alles kwam voorbij… van wandelen, hardlopen, de psycholoog bezoeken, ademtherapie, mindfullness, niets-doen, tekenen en nog meer.

En ik zal eerlijk zijn. Ik heb best veel gedaan om weer te herstellen. De psycholoog bezocht. Ik kwam er al snel achter dat ik daar rationeel heel goed naar mijn verhaal kon kijken en het er over hebben….. Het was fijn om het er over te hebben, maar voor mij loste het niet genoeg op. Ik begon met hardlopen, totdat ik nog 48 kilo woog en er achter kwam dat ik nog meer roofbouw had gepleegd op mijn lijf.

Op een bepaald moment kwam ik via het UWV terecht bij een coach die werkte volgens de methode van CSR Centrum. De methode die me inzicht gaf wat stress met je lijf doet, wat ik eigenlijk allemaal kapot had gemaakt. De methode die ik uiteindelijk ook ben gaan leren om te gaan gebruiken in mijn praktijk. Hier kwam ik ook in aanraking met de methode van HeartMath, een methode die je leert dat je je eigen systeem kan herstellen. Je hebt zelf de tools in handen om te herstellen en op te laden. Je krijgt grip op je emotiehuishouding.

De HeartMath-methode heeft er voor gezorgd dat ik hersteld ben van mijn burn-out. Die er voor heeft gezorgd dat ik grip heb op mijn energie-level en zelf kan zorgen dat ik me weer kan opladen.

Hoe dan? Je hoeft niet op een berg te gaan zitten. Het is methode met een biofeedback-meter. Je leert op de juiste manier adem te halen, waardoor je hoofd niets hoeft, je lijf komt tot ontspanning. Je leert omgaan met stressvolle-situaties waarin je kan blijven staan en niet uit balans raakt.

Je gaat zelf trainen met behulp van een sensor die je aan je oor bevestigt en aan je telefoon. Je ziet gelijk hoe je het doet en merkt de gevolgen. Je leert weer vertrouwen op je lijf, wat best een uitdaging kan zijn na een burn-out.

Is dit iets voor jou? Zelf de regie over je stress en lijf in handen nemen, misschien is het veerkrachtprogramma dan wel iets voor jou. Kijk voor meer informatie hier: Veerkrachtprogramma

Heb je vragen, stuur een bericht naar [email protected] of bel 0641218510
Wel leuk om te weten, de politie werkt ook met HeartMath. :Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *