Druk, Druk, Druk?

Doe de test en ontvang een rustmomentje!

Een uitgerekt elastiekje krijg je ook niet zomaar terug in vorm…..

23 februari 2017 • Geen categorie

Een paar dagen rust is genoeg om bij te trekken. Ik heb dit in het verleden zo vaak gedacht en gezegd. Als deze klus klaar is, is het wel klaar met de druk. Dan zal alles vanzelf overgaan. Dan doe ik even niets en dan is het allemaal weer goed. Dan slaap ik weer, ben ik weer gezellig thuis en voel ik me vast een stuk beter.

Hoe naïef was dat van me. Dat weet ik nu na alle lessen die ik heb gehad. Een uitgerekte elastiek krijg je ook niet zomaar terug in vorm. Daar kan je nog zo je best voor doen, maar dat lukt je echt niet. Raar maar waar, zo is het ook met je lichaam na lange tijd van stress. Wanneer je over langere tijd druk bent geweest, veel van jezelf hebt gevraagd, is je lichaam daaraan gaan wennen. Een soort nieuwe staat van zijn. In deze nieuwe staat van zijn is je natuurlijke oplader (de pauzeknop van je lichaam) minder aan het werk. Die pauzeknop gebruik je niet, want je dendert maar door, eerst dit afmaken en dan ga ik rusten. Op het moment dat je dan klaar bent en een weekendje even niets hebt, komt je lichaam iets bij. Een ietsepietsie, want je natuurlijk pauzeknop werkt niet meer zo goed.

Een scheurtje in een elastiek hersteld ook niet zomaar….Zodra je de maandag weer aan het werk gaat zal je je rustgevoel snel weer kwijt zijn. Na vakantie komt het vaak nog harder aan. Je lichaam is nog niet genoeg hersteld, de pauzeknop gebruik je niet standaard en daardoor zal je je mogelijk snel minder energiek voelen. Ik kan je hier nog veel meer over vertellen maar dat is teveel voor nu.

Ik ben mijn eigen oplader geworden!

Het heeft mij wel echt de ogen geopend toen ik dit leerde en wist dat het echt anders moest in mijn leven. Ik ben mijn eigen oplader geworden. Kan ik echt iedereen aanraden. Nooit meer gesloopt op vakantie. Ik hang nog wel op de bank, gewoon lekker om een filmpje te kijken, maar val niet meer gelijk in slaap bij een film. Je hoeft echt niet gelijk op een berg te gaan zitten mediteren hoor. Begin allereerst eens met een kopje thee of koffie bewust te drinken.

En wil je meer weten over het uitgerekte elastiek en hoe dat synoniem staat voor het je lichaam wanneer je maar doorgaat. Jij kan er nog iets aan doen….. voor een uitgerekt elastiek is het te laat. Word je eigen oplader! Je kan mailen naar [email protected] Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *