Lumina spark

Ken jezelf en de ander

Een Lumina profiel geeft je inzicht in je instinctieve (benen op de bank) eigenschappen, je dagelijkse eigenschappen (op je werk) en je overbelaste eigenschappen (bij stress). Lumina geeft je dus meer inzicht in je gedrag. Vanuit een beter inzicht in je eigen gedrag, kun je je ook beter inleven in het gedrag van de ander. Voor een goede samenwerking is het van belang dat er- en herkenning is van elkaar. In ontwikkelingstrajecten maak ik daarom vaak gebruik van Lumina Spark. Lumina Learning is een tool die helpt bij de ontwikkeling van individuen en het verbeteren van hun prestaties.

Paradox

Een uniek kenmerk van de Lumina Learning benadering is het omarmen van de paradox in onze persoonlijkheid. Wat wordt hiermee bedoeld? Paradoxale of tegenovergestelde persoonlijkheden binnen een team kennen we allemaal – mensen verschillen nou eenmaal. We weten inmiddels ook dat als teamleden die onderlinge verschillen leren te waarderen en te hanteren, dit de samenwerking en de resultaten ten goede komt.

Lumina toont aan dat paradoxale kenmerken ook aanwezig zijn op individueel niveau. Mensen die bereid zijn om naar zichzelf te kijken en hun innerlijke tegengestelde persoonlijkheidskenmerken te omarmen en te benutten, zien hun persoonlijke effectiviteit aanzienlijk verbeteren.

Its all about the start

Hoe?

Aan de hand van een vragenlijst, wordt het Lumina profiel opgesteld. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 25 minuten. Afhankelijk van de afspraak zal het profiel (35 pagina’s) individueel of in workshop besproken/ teruggekoppeld worden. Onderwerpen die goed aan bod kunnen komen in een workshop zijn:

  • Ken jezelf en de ander;
  • Communicatiestijlen;
  • Feedback geven;
  • Teamdoelstelling vaststellen;
  • Kickoff projectgroep enz.

In overleg kijken we wat het team nodig heeft en waar Lumina voor ingezet gaat worden. Daarnaast kan het individueel heel goed ingezet worden tijdens coaching of eventueel tijdens een uitdaging in de samenwerking.

 

Intresse?

Nieuwsgierig wat Lumina voor je medewerkers kan betekenen? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.