Preventief aan de slag?

Wat als we niet hoeven te wachten tot het te laat is en een werknemer langdurig uitvalt door stress. Op dit moment is het voor veel werknemers/ werkgevers uitdagend vanwege het thuiswerken, combinatie werk en privé, angst voor de baanbehoud of andere financiële zorgen.
Een beetje stress kan geen kwaad, is soms zelfs een bijdrage wanneer je een presentatie moet houden. Wanneer stress langdurig aanblijft kan dit gezondheidsklachten tot gevolg hebben en mogelijk zelfs tot een burn-out leiden.

Ik geef workshops, trainingen om werknemers, werkgevers bewust te maken van wat stress is, wat het met je doet, wat eventueel het gevolg kan zijn en wat je eraan kan doen. En belangrijk om te weten, stress ziet er voor iedereen anders uit.

Er zijn een aantal standaard programma’s die ik in mijn toolbox heb maar kan natuurlijk ook een aangepast programma samenstellen.

Tijd om in actie te komen en niet te wachten tot het mis gaat?

Veerkracht-programma van Heartmath

Het Veerkrachtprogramma van HeartMath kan individueel gevolgd worden of in groepen aangeboden worden. De oefeningen die gedaan worden zijn grotendeels hetzelfde en de theorie is voor zover mogelijk gelijk. Het grootste verschil is dat er bij 1 op 1 coaching gerichter op de vraag van de persoon ingegaan kan worden. Het is een methode voor mensen die met weinig tijdsinspanning willen werken aan meer balans en plezier in hun leven.

Workshop Stresspreventie

Herken je als leidinggevende de signalen? Er komt een drukke periode aan voor je bedrijf; heb je werknemers in je team die niet goed in hun vel zitten of zelfs ziek dreigen te worden? Ben je je bewust van de gevolgen van stress voor je werknemers en voor de organisatie?

De workshop Stress Preventie leert je de stresssignalen van je werknemers te herkennen. Met het oog op voorkomen van stress maak ik gebruik van elementen uit de Hearthmath methode. Ook het genezingsproces en terugkeer na een periode van uitval komen aan de orde.

Lumina Spark

Een Lumina profiel geeft je inzicht in je instinctieve (benen op de bank) eigenschappen, je dagelijkse eigenschappen (op je werk) en je overbelaste eigenschappen (bij stress). Lumina geeft je dus meer inzicht in je gedrag. Vanuit een beter inzicht in je eigen gedrag, kun je je ook beter inleven in het gedrag van de ander. Voor een goede samenwerking is het van belang dat er- en herkenning is van elkaar. In teamontwikkelingstrajecten maak ik daarom vaak gebruik van Lumina Spark. Lumina Learning is een tool die helpt bij de ontwikkeling van individuen en het verbeteren van hun prestaties.

Intresse?

Ben je geïnteresseerd en benieuwd wat ik voor jouw organisatie kan betekenen?