Stress preventie

Druk, druk, druk.

Herken je dit? Werknemers die heel druk zijn met hun werk, maar ook in hun doen en laten? Andere werknemers die zich terugtrekken, in hun eigen cocon zitten. Werknemers die geen beslissingen kunnen nemen of juist overduidelijk en kortaf worden.

Anticiperen

Herken je als leidinggevende de signalen? Er komt een drukke periode aan voor je bedrijf; heb je werknemers in je team die niet goed in hun vel zitten of zelfs ziek dreigen te worden? Ben je je bewust van de gevolgen van stress voor je werknemers en voor de organisatie?
De workshop Stress Preventie leert je de stresssignalen van je werknemers te herkennen. Met het oog op voorkomen van stress maak ik gebruik van elementen uit de Hearthmath methode. Ook het genezingsproces en terugkeer na een periode van uitval komen aan de orde.

Goede en Foute stress.

Hoe verschillend de uitingen ook zijn, het zijn allemaal signalen van stress. Stress op zich is geen probleem. Net voor een deadline kan het bruikbare zetjes geven. Structurele stress is wel een probleem, het kan werknemers langdurig uit balans brengen.

Heartmath

In de HeartMath-programma’s staan de thema’s lichaamsbewustzijn en emotieregulatie centraal. Door middel van biofeedback op hartritme ervaren de deelnemers hoe ze omgaan met stress en hoe ze zichzelf in een meer optimale toestand kunnen brengen. Ze oefenen met diverse interventietechnieken en leren hoe ze die in het dagelijks leven kunnen inzetten. De effecten zijn direct merkbaar, zichtbaar en meetbaar. Een waardevolle investering met een langdurig rendement.

Doel

Het doel is om leidinggevende en/of HR-medewerker stress-signalen bij medewerkers te leren herkennen. Daarnaast inzichtelijk maken wat de gevolgen van stress zijn en hoe stress effectief aangepakt kan worden.

Hoe

De workshop duurt zal 2,5 uur duren en kan op locatie gegeven worden. Materiaal om te oefenen met de biofeedback-methode zal meegenomen worden. Het zal een combinatie zijn van theorie en praktijk. Er kunnen 6 tot 8 leidinggevenden en/of HR-medewerkers deelnemen. De kosten bedragen nu tijdens de periode van Covid € 500,00 excl. btw in plaats van € 750,00 excl. btw en eventuele reiskosten.

Intresse?

Wil je voorkomen dat een medewerker uitvalt door stress! Wil je hier meer over weten of gelijk een afspraak maken voor een workshop?