programma veerkracht

Niet de situatie levert stress op, maar de manier waarop je reageert op de situatie!!

Stress en emoties zijn onderdeel van ons leven en als je er goed mee om kunt gaan zijn ze heel zinvol. Maar als je jezelf telkens verliest in emoties of als stress langdurig met je aan de haal gaat dan kost je dat veel energie, je kunt niet goed nadenken, reageren en communiceren en je weerbaarheid tegen ziekte wordt minder. Allerlei lichaamsfuncties verminderen en je wordt sneller oud. Volgens het American Institute of Stress zijn tot 80% van de gezondheidsproblemen aan stress gerelateerd.

Het Veerkracht Programma van HeartMath is een 1-op-1 methode voor mensen die met weinig tijdsinspanning willen werken aan meer balans en plezier in hun leven. In acht sessies reik ik je wetenschappelijk beproefde technieken aan die je helpen om minder stress te ervaren en met meer plezier in het leven te staan.

Effectief en efficiënt

De technieken zijn eenvoudig te leren en kosten weinig tijd. Je moet het alleen wel doen! De methode maakt gebruik van wetenschappelijke inzichten over hoe hart en hersenen samenwerken. Verbluffend te ervaren hoe wij daar zelf invloed op kunnen uitoefenen met direct merkbare resultaten! Een cadeautje voor de rest van je leven!

Is het tijd om jouw cadeautje uit te gaan pakken ?

Anticiperen

Herken je als leidinggevende de signalen? Er komt een drukke periode aan voor je bedrijf; heb je werknemers in je team die niet goed in hun vel zitten of zelfs ziek dreigen te worden? Ben je je bewust van de gevolgen van stress voor je werknemers en voor de organisatie? De workshop Stress Preventie leert je de stresssignalen van je werknemers te herkennen. Met het oog op voorkomen van stress maak ik gebruik van elementen uit de Hearthmath methode. Ook het genezingsproces en terugkeer na een periode van uitval komen aan de orde.

Wat levert het op? 

Verbetering balans werk - privé

Minder stress, meer innerlijke rust, meer voldoening en welbevinden, minder bezorgdheid en angst.

Energie

Meer energie en vitaliteit, emotioneel meer in evenwicht, positievere attitude, minder aan buien onderhevig en meer zelfvertrouwen.

Emotionele balans

Gemakkelijker prioriteiten stellen, minder piekeren, beter strategisch denken, beter concentreren, verhoogde creativiteit.

Gezondheid

Betere gezondheid, afname van klachten als moeheid en hoofdpijn, beter slapen.

Hoe?

Herken je dit? Werknemers die heel druk zijn met hun werk, maar ook in hun doen en laten? Andere werknemers die zich terugtrekken, in hun eigen cocon zitten. Werknemers die geen beslissingen kunnen nemen of juist overduidelijk en kortaf worden.

Intresse?

Nieuwsgierig wat Lumina voor je medewerkers kan betekenen? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.