Rustmomentje – koffie drinken

Koffie drinken doen de meeste van ons elke dag. Zelf ben ik gek op een mooie cappuccino met rijke schuimlaag van echte melk en een snufje gemalen kaneel erover. Mijn man drinkt zijn koffie het liefst zo sterk mogelijk. Maar dan wel van vers gemalen bonen en gezet met een percolator, ook wel bekend als moka potje. Onze koffies vallen onder de noemer “slow coffee”. En dat dekt precies de lading! Hoe fijn zou het zijn om van je dagelijkse kopjes koffie wat meer te maken. Ik zeg, probeer van koffiedrinken een rustmomentje te maken! Wil je wat meer over mij weten, klik dan hier.

5 stappen van koffie drinken naar rustmomentje

De eerste stap is ontdekken. Je mag erachter zien te komen van welk type koffie je het meeste kunt genieten. Is het Italiaanse stijl espresso, cappuccino of late macchiato, of toch liever een Nederlandse kop echte koffie uit de filter machine? Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden, zelfs koude koffie kan.

De tweede stap is het uitzoeken hoe je jouw koffie het allerliefste drinkt. Denk aan de verschillende smaken koffiebonen of cups. Veel mensen doen cacao op hun cappuccino maar ik gemalen kaneel lekkerder. Ook de melk die ik gebruik is belangrijk voor de smaak. Voor filterkoffie (in het buitenland ook bekend als een Americano trouwens) zijn er ook verschillende manieren van zetten. Wel eens van een Durobor gehoord? Dat is een Belgische manier met kopje en druppelfilter ineen.

Stap drie is het aanschaffen van de juiste apparatuur. Dit kan een volautomatisch apparaat zijn waar je alleen om de zoveel tijd bonen en melk hoeft bij te vullen. Ik gebruik een apparaat met kleine cupjes en een aparte melkopschuimer. Mijn man zweert bij een handkoffiemolen en aluminium potje voor op het gasfornuis (zie voorbeeld hieronder). De apparatuur die je nodig hebt is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van hoeveel koffie je drinkt op een dag lijkt me.

Stap vier is het bereiden van jouw eigen – allerlekkerste-speciaal-voor-mij- kopje koffie. Doe dit heel rustig en met alle aandacht zodat het precies wordt wat jij wilt. Als je een espresso perfect set heb je dat mooie crema-laagje (schuim) en een smaak die op pure chocolade lijkt.

Stap vijf is het grote genieten. Leg je telefoon weg. Wacht rustig tot je creatie op de voor jou perfecte drinktemperatuur is, snuif de geur op, warm je handen of snoep alvast van het schuimlaagje. Neem dan rustig kleine slokjes en proef goed wat je drinkt, lepel het laatste beetje van de bodem en ga dan pas weer verder met je dag. Zo wordt elke kop koffie een rustmomentje.

Koffie in de praktijk

Jammergenoeg kan ik niet aan de koffiewensen van al mijn klanten tegemoet komen, maar ik zorg er wel altijd voor dat iedereen die mijn praktijk bezoekt een heerlijk kopje krijgt dat bij zijn of haar voorkeuren past. Het kan daarom geen kwaad om meerdere favoriete brouwsels te hebben. Maar drink in ieder geval wat je ECHT lekker vindt!

Wil je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek en koffiemomentje, stuur me dan even een bericht je op mail@marijesteur.nl. En mocht je nog wat koffie inspiratie nodig hebben bij het bepalen van jouw perfecte koffie, kijk dan even op de favoriete website van mijn man: VintageManStuff.com.

0 reacties

Gerelateerde posts

De 5 voordelen van meer bewustzijn

De 5 voordelen van meer bewustzijn

Meer bewustzijn verkrijgen is geen fabeltje of modeverschijnsel. Het is wat je alleen al ervaart door ouder te worden. Maar in plaats van het bij kleine beetjes te laten ontstaan kun je het trainen. Dus eigenlijk bewust met je bewuster worden omgaan! In dit artikel...