Onboarden met aandacht – Verder na Corona

Werkgever, hoe zie jij de komende tijd tegemoet? We gaan weer verder na Corona. Ben je vol vertrouwen of is het toch wel spannend? Hoe bewust ben jij als werkgever hoe het met je werknemers gaat? Weet je hoe de afgelopen twee jaar er voor hun heeft uitgezien? Wat er zich heeft afgespeeld thuis en waar ze misschien wel van hebben wakker gelegen? Los van het feit dat jij misschien zelf ook wel ergens van hebt wakker gelegen. 

We gaan weer verder na Corona, ook wel ‘het nieuwe normaal’ genoemd. Werknemers zoeken naar een nieuwe balans tussen werk én privé. Ze zijn weer op kantoor aanwezig, maar zijn ze er wel echt? Voor veel mensen is het een uitdaging om de stap naar kantoor te maken. Ze zijn zoekende naar verbinding en interactie met collega’s en thuisfront. De vraag “is dit het nou?’ komt ook vaker voorbij. 

Hoe bewust ben je van de impact van dit alles op hun leven. En vaak is het zo dat dit pas ruimte krijgt wanneer we weer in rustiger vaarwater gaan komen. Na een crisis, zo kunnen we de afgelopen twee jaar wel noemen, vallen vaak de meeste mensen uit door een burnout. En ik weet niet hoe het voor jou is, maar de behoefte om echt weer aan de slag te gaan is er ook. Het gevaar hiervan is dat we voorbij gaan aan wat nu ook aandacht nodig heeft. 

Aandacht geven aan de uitdagingen van de afgelopen twee jaar. De verstrengeling van het prive leven en het werk door het thuiswerken. Mogelijk de uitdaging door mantelzorg voor naasten, de zorg voor de kinderen doordat er geen opvang was. De uitdaging doordat relaties onder druk zijn komen te staan en het gemis van een sociaal leven. 

Bewust op weg naar een gezonde organisatie – Onboarden met aandacht voor de medewerker

Hoe zou het zijn om het proces van onboarden na deze twee jaar te vergemakkelijken. Je werknemers een boost te geven door een aantal coaching gesprekken. Gesprekken om de afgelopen twee jaar los te laten en nieuwe energie op te doen.  Zo kan je gericht weer verder na Corona.

Los van het feit dat dit een bijdrage is aan de duurzame inzetbaarheid van je werknemer, is het ook een bijdrage aan het arbeidsproces. Win-Win toch? 

Wacht niet tot het te laat is, pak de regie als werkgever! Stuur mij een berichtje voor meer informatie mail@marijesteur.nl of bel 0641218510.

0 reacties

Gerelateerde posts

De 5 voordelen van meer bewustzijn

De 5 voordelen van meer bewustzijn

Meer bewustzijn verkrijgen is geen fabeltje of modeverschijnsel. Het is wat je alleen al ervaart door ouder te worden. Maar in plaats van het bij kleine beetjes te laten ontstaan kun je het trainen. Dus eigenlijk bewust met je bewuster worden omgaan! In dit artikel...