Rustmoment in de natuur – naar het strand

OMG – dat was lekker. Een rustmoment voordat ikzelf coaching mocht ontvangen. Even het strand op bij Scheveningen (zie ook de Scheveningen Live webcam). Ik heb zelf een paar jaar op Scheveningen gewoond (inderdaad op) en ben toen vaak naar het strand geweest. We hebben in die tijd vaak het vuurwerk gezien, zelfs sneeuwballen gegooid en zijn heerlijke avonden uit eten geweest (vooral mijn favoriet Mexicaans). Maar het mooiste van het strand is toch gewoon de combinatie geel zand, water, het uitzicht en natuur. Een rustmoment voor mij, niet aan te ontsnappen. Wanneer je eenmaal onderweg bent naar het strand dan begint het al. Je weet ongeveer wat er gaat komen en komt al langzaam tot jezelf. Je wordt meer gewaar, bewust van de omgeving, onthaast al een beetje en stoort je minder aan de situatie op de weg.

rustmoment strandwandeling coaching

Bovenop de duin het eerste rustmoment

En dan ben ik daar, bovenop een duin. Wind in het gezicht, zand in mijn haar. Snel een bril op tegen het zand in mijn ogen en naar beneden. Van grote afstand zie ik het schuim al van de golven waaien. De tientallen meters naar de kustlijn zijn een klein obstakel, maar met blote voeten kun je alles aan! Ik loop 35 minuten langs de kustlijn richting Kijkduin. Het water is koud-fris en het zand waait weg van de achtergebleven schelpen. Prachtige tekeningen in het zand. Ik kom nog een dame tegen met 2 hondjes en help haar beslissen dat het misschien iets te hard waait voor haar beestjes. Ondanks de omstandigheden word ik rustig in mijn hoofd. Het is hier prachtig en ik hoef me niet druk te maken over afstand houden of ziek worden. De meeste mensen zijn hier vooral met zichzelf bezig zie ik.

Tot jezelf komen

Prachtig hoe je daar door de natuur uitgenodigd wordt, eigenlijk begeleid of zelfs gedwongen wordt. Na 35 minuten intensief tegen de wind in lopen is het tijd om om te keren wil ik mijn afspraak niet missen. Maar met de wind in de rug loopt het volkomen anders. Er ontstaat een soort kolom van rust voor me. De wind waait wel langs mijn hoofd maar niet meer door me heen. Het neemt mijn gedachten mee en het wordt heel stil. Slechts 25 minuten later ben ik weer op mijn begin punt. Als dat geen rustmoment is. Van harte aan te bevelen zo’n strandwandeling. En laat je vooral niet tegenhouden door wat ruiger weer.

Ik hoop dat mijn foto’s je inspireren tot je eigen strandavontuur. Maar mocht je wat hulp nodig hebben voor het creëren van rust in je hoofd, neem dan even contact met me op voor een kennismakingsgesprek.

0 reacties

Gerelateerde posts

De 5 voordelen van meer bewustzijn

De 5 voordelen van meer bewustzijn

Meer bewustzijn verkrijgen is geen fabeltje of modeverschijnsel. Het is wat je alleen al ervaart door ouder te worden. Maar in plaats van het bij kleine beetjes te laten ontstaan kun je het trainen. Dus eigenlijk bewust met je bewuster worden omgaan! In dit artikel...