Dag 1 van de Tijd voor je Booster 4-daagse

Ik geef een 4-daagse booster voor meer energie en ruimte in het lijf en in je leven. Een 4-daagse waarin we aan de gang gaan met ontladen, ontstressen en opladen. Via Instagram-live geef ik een uitgebreide uitleg waarvan hieronder een samenvatting te vinden is. Tijdens de 4-daagse komen de verschillende tools waar ik mee werk aan bod.

Landen

Dag 1 staat in het teken van landen. Landen in het lijf en landen in het hier en nu! Hoe doe je dat. De vragen die ik aan jou heb gaan over stress en ontspanning. Wat geeft jou stress? Is dat een terugkerend iets of komt het af en toe voor? Wat zijn de reacties in je lijf, herken je die? Wat ziet de omgeving wanneer je stress hebt?
En wat geeft jou energie? Hoe laad jij op? Doe je dit regelmatig? Wat zijn dan de reacties in je lijf? Kan de omgeving aan je zien dat je ontspannen bent?

Ademhaling

Dat ademhaling belangrijk is wist ik al, maar ik leerde dat het juist de basis van herstel vormt! De adem is de basis, de basis van herstel. Het is gratis en je hebt hem echt altijd bij je. De reden dat ik HeartMath coach ben geworden! Deze opleiding heeft me diepe inzichten gegeven.

Ons lichaam heeft twee zenuwstelsels, het centrale en het autonome zenuwstelsel. Het centrale zenuwstelsel stuurt het denken, spreken, handelen en bewegen aan. Het autonome zenuwstelsel bepaalt vele andere functies en daar hebben we weinig of geen invloed op. Het regelt onze hartslag, ademhaling, ontlasting, zweten, blozen en spijsvertering. Een essentiële taak van het autonome zenuwstelsel is het lichaam te vertragen of te versnellen. Is het tijd om weg te rennen of in slaap te vallen. Het bestaat uit het sympathische deel, ook wel het gaspedaal (versneller) en het parasympathische deel, het
rempedaal (tot rust komen).

Het is autonome zenuwstelsel (AZS) is in balans wanneer het gaspedaal en het rempedaal in balans zijn. Wat gebeurt er nu bij stress? Dan trappen we vol het gaspedaal in en dan functioneert het rempedaal niet
goed. Waardoor het AZS uit balans raakt en waardoor we dus niet meer op de juiste manier kunnen en zullen reageren.
Wanneer je continu in een hoge energie bent, te snel ademt komt je lijf nooit tot ontspanning. Het is net een elastiek wat je uitrekt…. Hoe langer je hiermee doorgaat, hoe lastiger het wordt om je lijf weer te laten herstellen.

Landen via ademhaling

Hoe landen we in ons lijf? Want daar begon ik dit stuk mee. Dit doen we door bewuster te gaan ademhalen en je volledige uitademhaling te benutten. Er zijn veel verschillende methodieken wat betreft ademhaling, ik ga hierbij uit van het HeartMath Institute. Tijdens de training heb ik een hele mooie
ademhalingsoefening gedaan om echt te landen in het lijf. Voor nu heb ik voor jou een link naar een oefening die je kan doen. Hoe mooi zou het zijn om deze oefening twee keer per dag te doen en te kijken wat er dan gebeurd in je lijf en leven. https://vimeo.com/484113499

Wanneer je begeleiding wilt, kan je mij natuurlijk altijd een berichtje sturen. Dan kijken we samen wat je wensen zijn en wat er mogelijk is.

0 reacties

Gerelateerde posts

De 5 voordelen van meer bewustzijn

De 5 voordelen van meer bewustzijn

Meer bewustzijn verkrijgen is geen fabeltje of modeverschijnsel. Het is wat je alleen al ervaart door ouder te worden. Maar in plaats van het bij kleine beetjes te laten ontstaan kun je het trainen. Dus eigenlijk bewust met je bewuster worden omgaan! In dit artikel...