Dag 2 van de Tijd voor je Booster 4-daagse

Ik geef een 4-daagse booster voor meer energie en ruimte in het lijf en in je leven. Een 4-daagse waarin we aan de gang gaan met ontladen, ontstressen en opladen. Via Instagram-live geef ik een uitgebreide uitleg waarvan hieronder een samenvatting te vinden is. Tijdens de 4-daagse komen de verschillende tools waar ik mee werk aan bod.

Tijd om te ontladen

Tijdens de eerste dag van de Booster hebben we het gehad over ademhaling en wat dit kan doen voor jou
in het herstel naar balans. Dit zorgt voor een fysiek en geestelijk sterker lijf! Je krijgt hierdoor de regie
terug over je lichaam.

Onrust en klachten

Ballast, bagage, blokkades, vol lijf, vol hoofd….het zorgt voor ruis, voor onrust in je lichaam, misschien zelfs wel voor fysieke klachten. Net voordat ikzelf uitviel met mijn burn-out is een dubbele nekhernia bij mij geconstateerd. Ik verging van de pijn, operatie was te uitdagend en de vraag was of het wel tot herstel zou leiden. Zodra ik aan de gang ging met het herstel van mijn burn-out, herstelde mijn nekhernia ook. En wanneer ik nu toch te veel van mezelf verg, heb ik gelijk weer last van mijn nek.

De rugzak met alle ballast die ik jaren met mij heb meegetorst heb ik afgedaan. Dit heb ik gedaan door
mooie oefeningen en ook de Access Bars sessies die ik zelf geef en ook onderga. Access Bars is een
prachtige tool waarbij je alleen maar hoeft te liggen op de behandeltafel en ik raak het hoofd aan op
verschillende plekken. Je hoeft alleen maar te ontvangen en dat kan al soms uitdagend genoeg zijn.

Trauma

Wat zijn nu blokkades? Hoe kunnen die zorgen voor fysieke klachten? Een blokkade is een emotie die we
hebben ervaren, die we niet hebben opgelost en hebben vastgezet in ons lijf. Dit doen we niet bewust
maar dit gaat helaas gewoon zo. Dit begint al vroeg, wanneer we als klein kindje ergens van schrikken,
automatische reactie is huilen en dan wordt gezegd stop maar met huilen. Het is al goed! Terwijl huilen
opdat moment de natuurlijk reactie van ontladen is. Veel emoties slikken we in, stoppen ze weg en laten
ze daar voor wat het is. Zo kan een trauma een een blokkade worden wanneer ze vast gaan zitten in ons lijf.

We kunnen erover praten maar wanneer het niet energetisch wordt opgelost, blijft het in je systeem zitten. Hier kunnen we jaren later nog last van hebben. We kunnen mentaal en emotioneel het heel goed weten, de blokkades/ uitdagingen zijn helder. Wanneer we het energetisch niet opruimen zal je in bepaalde situaties gewoon weer terugschieten in de oude pijn en vanuit die pijn reageren.


Opruimen

Ik dacht dat ik alles wel had opgeruimd na jaren van energetisch werk. Dit bleek toch echt wel anders.
Begin september heb ik een weekend breathwork en traumarelease gevolgd. Vooral om dit in te zetten in
mijn praktijk. Holy moly ik wist niet dat emoties zo vast konden zitten in je lijf. Na het weekend was de soepelheid in mijn lichaam weer terug die ik dacht afgelopen jaar kwijtgeraakt te zijn.

Ballast, blokkades, trauma’s iedereen heeft hier in mindere of meerdere mate last van. De klachten die hiermee samen gaan zijn: slecht slapen, onrustig, kort lontje, uit je slof schieten…. Eigenlijk ook de klachten die bij een burn-out voorkomen. Ik geloof erin dat een burn-out ontstaat door een onderliggende gebeurtenis. Een gebeurtenis of gebeurtenissen waardoor je de verbinding met jezelf bent kwijtgeraakt. De verbinding waardoor je niet meer de regie hebt over je leven en je lijf. Voor mij was dit het overlijden van mijn broer op 12-jarige leeftijd.

Hoe lossen we ballast/ blokkades op? Het is fijn wanneer je ze ziet, erkend en weet dat ze er zijn. Dit is niet noodzakelijk om het op te lossen. In mijn sessies gaan we er mee aan de gang door middel van visualisaties, een hypnose, een trauma-release-ademwerk of een access bars sessie. Ik kijk wat er nodig is en het kan ook een combinatie zijn van de verschillende tools. Tijdens de 2e dag van de Booster hebben we een visualisatie gedaan, een visualisatie om te ontladen. Hierbij een link naar een zelfde oefening om te ontladen.

Laat mij weten wanneer je hier meer over wilt weten, kunnen we kijken of we iets voor elkaar kunnen
betekenen.

0 reacties

Gerelateerde posts

De 5 voordelen van meer bewustzijn

De 5 voordelen van meer bewustzijn

Meer bewustzijn verkrijgen is geen fabeltje of modeverschijnsel. Het is wat je alleen al ervaart door ouder te worden. Maar in plaats van het bij kleine beetjes te laten ontstaan kun je het trainen. Dus eigenlijk bewust met je bewuster worden omgaan! In dit artikel...